Zdravo svima! Moj Buma koji sada im puna 4 mjeseca se mnogo cese, zapravo, rijeko da sjedi mirno a da se ne cese. Buva nema, nisam nasla nijednu, nije ni vet, a frontline ampulu stavljamo jednom mjesecno.Njegovo cesanje me izludjuje a mogu zamisliti kako je tek njemu, jadniku... Cetkam ga svakog dana nekih 15 minuta onom gumenom rukavicom sto ima pipke. Kupali smo ga dosad jednom i to sa skupljim samponom iz pet-shppa za puppy-je. U posljednjih nekoliko dana sam primjetila i crvenilo koze i krastice koje je on stvorio cesanjem (iako su mu nokti skraceni i isturpijani)i to u predjelu trbuha, korijena zadnjih nogu, i korijenu repa. Povreneno ta mjesta i gricka. Vet je rekao da je mozda malo imunitet ali me bas i nije zadovoljilo to objasnjenje.... Da li je moguce da je neka alergija i da li je neko imao slicno iskustvo??? Ne znam sta da radim.
Stalno cesanje! Upomoc!

Senada- Broj poruka: 945
Godina: 22
ime psa: Buma
Datum upisa: 10.02.2011
- Post n°1
Stalno cesanje! Upomoc!

Berna- Broj poruka: 4007
Godina: 27
ime psa: Cookie - Kuki
Datum upisa: 25.07.2009
- Post n°2
Re: Stalno cesanje! Upomoc!
Najverovatnije neka alergija, da li je vet uzeo bris i pripisao neku terapiju?

- Post n°3
Nije, samo mu je dao neki antibiotic u vidu tableta da mu se daje 5 dana dobio injekciju, ali od toga se nije povuklo. Kao da je pocelo i ispod pazuha i na tim ostecenim podrucjima kao da je dlaka rijedja. Mozda zvuci glupo ali, je li moguce da je alergican na zitarice? Naime, on jede pedigree junior, za koju svi znamo da sadrzi previse zitarica. Ranije je jeo royal canin ali ja sam student i ne mogu toliko da izdvajam svakog mjeseca... On pored granula dobija vitaminsko-mineralne tablete, voce, sirovo zumance, jogurt, kuhane kosti i bijelo pilece meso uz rizu i mrkvu,i nekad pilece jetrice i srcadi ali razmisljam da mu izbacim zitarice iz ishrane pa da vidm hoce li krenuti nabolje. Ima li to smisla?

DarkoNS- Broj poruka: 166
Godina: 17
ime psa: Rolly
Datum upisa: 08.12.2010
- Post n°4
Moj ima alergiju, al samo u usima. Veterinar je rekao da promenimo hranu, i drzimo se iste mesec ipo dana... Moguce da je alergican na belancevine... Kojim granulama ga hranite?
Umesto pileceg mesa bi trebao da dobije neko koje nije probao(konjsko) moguce je da je i na piletinu alergican.
Ne pametujem, samo prenosim ono sto mi je vet rekao
Umesto pileceg mesa bi trebao da dobije neko koje nije probao(konjsko) moguce je da je i na piletinu alergican.
Ne pametujem, samo prenosim ono sto mi je vet rekao

- Post n°5
Ima smisla, pedigre je uzasna hrana, ne moras da mu dajes royal ali ima relativno jeftinih hrana koje su mnogo bolje od tok pedigrea. Vidim da je narod zadovoljan sa Joserom.

- Post n°6
Ja mom dajem Eco Pet Junior, pre je jeo Joseru.. Zadovoljan sam bio i sa joserom ali veoma je mala razlika u ceni josere i eco pet-a... Eco pet je skuplji za 15-20 din. ali sadrzi vise mesa, i mogu vam reci da Roli malo redje vrsi veliku nuzdu kad jede eco pet(i stolica mu je odlicna, uopste ne smrdi, za razliku od Josere.)

- Post n°7
Jos par dobrih: BritCare, Purina ProPlan, Eukanuba, Belcando. Sve su jeftinije od Royala.

- Post n°8
jedno vrijeme smo probali friskies junior ali mu je stolica bila grooozna... Pa je li mislite da mu je bolja ecopet junior fotmula nego pedigree junior? Jer pro plan i brt care ne mogu nigdje da nadjem...

- Post n°9
Verovatno je bolja jer su pedigre i friskies dno dna 

Cezar- Broj poruka: 283
Godina: 15
ime psa: Cezar
Datum upisa: 11.07.2010
- Post n°10
pedigre losa? 
ja bas mislim da je to najbolja,i Cezar obozavaa da je jede.
koliko ja znam,to je jedna od skupljih..
ja bas mislim da je to najbolja,i Cezar obozavaa da je jede.

- Post n°11
Slazem se sa Bernom. Pedigre i Friskies su stvarno dno, a kad bi se gledalo po ceni, Pedigre spada u jeftinu hranu. U skuplju po meni spada Hills i Royal.
Nemojte misliti da hvalim Eco Pet i Joseru, al po meni su mnogo bolji od dve pomenute.
Nemojte misliti da hvalim Eco Pet i Joseru, al po meni su mnogo bolji od dve pomenute.

- Post n°12
Pedigre je pun vestackih boja, vestackih ukusa, zitarica, skoro nimalo mesa, inace da li pas voli ili ne da jede bas i nije neko merilo kvaliteta...
Eto sale niotkuda
Eto sale niotkuda

Sasska- Broj poruka: 1213
Godina: 31
ime psa: Ra
Datum upisa: 08.09.2010
- Post n°13
Uff covece Pedigre mozes da kupis na pumpi to mislim da dovoljno govori o kvalitetu... Ra jede Joseru i mi smo zadovoljni sobzirom na odnos cena kvalitet.

milanlab- Broj poruka: 222
ime psa: Sem
Datum upisa: 26.10.2010
- Post n°14
Verovali ili ne, ja sam u Nisu na nekim mestima nalazio da je skuplji Pedigree nego Josera i sl. Prosto da covek ne poveruje.. Kada sam otisao u Metro, tamo je Pedigree dzak od 3 kg bio punih 250 dinara jeftiniji nego u pet shopovima
Josera kids se na 15 kg hvata 25 dinara jeftinije po kilogramu, nego Pedigree kada otvore dzak od 50 kg i prodaju ti ga na kilo 

- Post n°15
Pedigree je uzasno izreklamiran, da nije reklame ne bi se prodavao za te pare za koje se prodaje. Ne znam za vas, ali prva reklama koju sam videla za psecu hranu bio je Pedigree.
Reklama je dobra
Reklama je dobra