Forum • Labrador fan club

Labradorizuj se na Labrador fan club-u!!!
Ukoliko imate problema na naslovnoj strani,što Vam se cela naslovna stranica pomera sa desna na levo,pokusajte umesto ,,internet explorer'a" da koristite ,,operu" ili ,,mozilla firefox". Nešto više o tome pročitajte u forumu ,,kritike,ideje,pohvale,obavestenja..." u temi ,,savet u vezi sa internet explorer-om".
Hvala na razumevanju.
LFC Team

Hrana za odrasle pse?

Delite

Senada

Broj poruka: 945
    Godina: 22
    ime psa: Buma
    Datum upisa: 10.02.2011

Hrana za odrasle pse?

Počalji  Senada taj Pon Maj 09, 2011 12:50 pm

Buma uskoro puni 7 mjeseci i dosad je jeo Royal Canin Maxi Junior, medjutim sad sam htjela da predjem na Happy dog (Njemacka hrana) koju hvale na sve strane: na forumima, u pet-shopovima, a i vlasnici pasa koje osobno poznajem a hrane svoje pse ovom hranom su jako zadovoljni kako im se ljubimci razvijaju. E sad, u pet shopu ne mogu da poruce Happy dog maxi junor vec samo onu za odrasle pse ali mi veterinar u pet-shopu rece da je ok da predjem na tu hranu jer ima odlican odnos proteina i masti te je bogata svim sastojcima koji mu trebaju u razvoju a on svakako vec ima 23 kg... E sad...svako zeli da proda, pa, sta vi mislite? Da li je ok da ga hranim hranom za odrasle pse ili ce to lose utjecati na njegov razvoj iako on zasad jako lijepo napreduje... Rolling Eyes

Senada

Re: Hrana za odrasle pse?

Počalji  Senada taj Pon Maj 09, 2011 1:02 pm

Senada ::Buma uskoro puni 7 mjeseci i dosad je jeo Royal Canin Maxi Junior, medjutim sad sam htjela da predjem na Happy dog (Njemacka hrana) koju hvale na sve strane: na forumima, u pet-shopovima, a i vlasnici pasa koje osobno poznajem a hrane svoje pse ovom hranom su jako zadovoljni kako im se ljubimci razvijaju. E sad, u pet shopu ne mogu da poruce Happy dog maxi junor vec samo onu za odrasle pse ali mi veterinar u pet-shopu rece da je ok da predjem na tu hranu jer ima odlican odnos proteina i masti te je bogata svim sastojcima koji mu trebaju u razvoju a on svakako vec ima 23 kg... E sad...svako zeli da proda, pa, sta vi mislite? Da li je ok da ga hranim hranom za odrasle pse ili ce to lose utjecati na njegov razvoj iako on zasad jako lijepo napreduje... Rolling Eyes

A to je ova hrana, posto nemaju drugog izbora iako happy dog nudi razne programe, za alergicne pse i sl. ali tako je to kod nas...Sta je, tu je...

http://www.breedersclub.eu/proizvod/profi-krokette-30-20-high-energy/27/

Saša

Broj poruka: 117
    Godina: 27
    ime psa: Baster
    Datum upisa: 25.03.2011

Počalji  Saša taj Pon Maj 09, 2011 2:23 pm

nisam imao iskustva sa tom hranom, ali mi je uzgajivac od koga sam nabavio Bastera preporucio tu hranu....

anazakon

Broj poruka: 395
    Godina: 31
    ime psa: Marli
    Datum upisa: 24.11.2010

Počalji  anazakon taj Pon Maj 09, 2011 3:02 pm

Ja sam Marliju davala 2 meseca tu hranu i to za odrasle, i mogu da ti kažem da sam super zadovoljna. Danas sam mu kupila neku drugu jer ove neće biti u Nišu bar mesec dana, nešto zeznuli oko isporuke, ali ću se svakako vratiti na nju kad stigne.

Senada

Počalji  Senada taj Pon Maj 09, 2011 3:03 pm

Hmmm...pa to su dobre vijesti. Very Happy

gangsta50

Broj poruka: 386
    ime psa: Oskar
    ime psa: Amadeus
    Datum upisa: 16.08.2010

Počalji  gangsta50 taj Pon Maj 09, 2011 3:07 pm

inace na izlozbi je oskar upoznao druga,crnog laba..posle su se zajedno kupali..inace drug je veci od njega a ima 7 mjeseci (a oskar 11)..ali to nema toliko veze sa ishranom..dlaka mu je bila nevjerovatno sjajna,odusevio sam se,pa sam upitao vlasnika sta jede,on rece happy dog,stvarno je nevjerovatno kako je razvijen i kakvu dlaku ima...tako da cu ja sa cibau preci ili na happy dog ili na pro plan (ako ga nadjem ovde...)

Berna

Broj poruka: 4007
    ime psa: Cookie - Kuki
    Datum upisa: 25.07.2009

Počalji  Berna taj Pon Maj 09, 2011 4:27 pm

Nazalost ne vidim sastojke iz ovog linka...

Kad citate sastojke hrane, uvek gledajte da na prvom mestu bude meso... a ne pirinac, kukuruz i sl.

Senada

Počalji  Senada taj Pon Maj 09, 2011 5:10 pm

Ja sam trazila sastojke na net-u, ali nisam mogla naci...
    U pet shopu sam danas citala i raznovrsni su ali se zaista ne sjecam sta je bilo na prvom mjestu... Question A znam da se prema tome gleda i kvalitet hrane, pa me je zato iznenadilo sto je prvi sastojak kod RC Maxi Junior hrane kukuruz, ali svi kazu Royal najbolji tako da tu nisam postavljala mnogo pitanja....

Berna

Počalji  Berna taj Pon Maj 09, 2011 7:01 pm

Kod Royala su mnogo bolje hrane specificne za rasu, inace nije prvi sastojak Maxi junior-a kukuruz nego pirinac.

Senada

Počalji  Senada taj Pon Maj 09, 2011 7:27 pm

U pravu si, riza, nije kukuruz, zbunila sam se...ali ipak...s obzirom na to da je super-premium harana logicnije bi bilo da je meso prvi sastojak...

Berna

Počalji  Berna taj Pon Maj 09, 2011 7:58 pm

Hm, pogledaj koje sve hrane spadaju u "super premium" i iznenadices se kad pogledas sastojke.

ProPlan Puppy Large Robust: Piletina (18%), pirinac (15%) (i nije neka razlika, zar ne?)
    Hill's Puppy Large Breed: Kukuruz, preradjevine pileceg mesa, kukuruzno brasno.... (jednom recju, katastrofa, a Hill's je kao br.1 preporuka veterinara?!)
    Eukanuba Large Breed Puppy: Piletina i curetina (>24%), kukuruz, psenica....
    BritCare Puppy All Breeds: Jagnjetina, pirinac...
    Royal Canin Maxi Junior: Pirinac, dehidrirano meso zivine...

Dakle po sastojcima sve su tu negde, s tim sto po meni Hill's sem reklame nema nista, i ne bi uopste trebalo da se ubraja u super premium hranu... realno, nijedna od ovih hrana po meni nije super premium, vec premium kvaliteta, a Hill's nema nista bolje od Pedigree-ja i Chappi-ja.

Senada

Počalji  Senada taj Uto Maj 10, 2011 3:20 pm

U pravu si...ali za Hill's sam se stvarno iznenadila, s obzirom koliko je velicaju, a neki je stavljaju cak ispred Royala i ostalih...

paun

Broj poruka: 185
    Godina: 35
    ime psa: Ben....
    Datum upisa: 23.01.2011

Počalji  paun taj Uto Maj 10, 2011 4:28 pm

I ova nije losa a cesto je zapostavljate

INGREDIENTS
    Duck, chicken and turkey dehydrated meats. Pre-cooked starch. Corn. Corn flakes. Apple fibres. Duck fat. Fish dehydrated. Dehydrated meats. Animal fat. Corn gluten. Animal protein hydrolysates. Beet pulp. Linseed. Egg powder. Rice. Fish autolysates (Organolysats 0,6%). Brewer's yeast. Fructo-oligosaccharides. Clay. Plant extracts. Vegetable carbon. Hydrolyzed cartilage. Chondroïtin sulphate.

Senada

Počalji  Senada taj Uto Maj 10, 2011 5:14 pm

Nikad cula za tu hranu a vidi sastojaka! Ocito vise ulazu u kvalitet nego u reklamu!

Saša

Broj poruka: 117
    ime psa: Baster
    Datum upisa: 25.03.2011

Počalji  Saša taj Uto Maj 10, 2011 5:14 pm

paun :: I ova nije losa a cesto je zapostavljate

INGREDIENTS
    Duck, chicken and turkey dehydrated meats. Pre-cooked starch. Corn. Corn flakes. Apple fibres. Duck fat. Fish dehydrated. Dehydrated meats. Animal fat. Corn gluten. Animal protein hydrolysates. Beet pulp. Linseed. Egg powder. Rice. Fish autolysates (Organolysats 0,6%). Brewer's yeast. Fructo-oligosaccharides. Clay. Plant extracts. Vegetable carbon. Hydrolyzed cartilage. Chondroïtin sulphate.

znas li cenu te hrane mozda i gde je ima?

Sada je Pon Maj 21, 2012 9:48 am