Forum • Labrador fan club

Labradorizuj se na Labrador fan club-u!!!
Ukoliko imate problema na naslovnoj strani,što Vam se cela naslovna stranica pomera sa desna na levo,pokusajte umesto ,,internet explorer'a" da koristite ,,operu" ili ,,mozilla firefox". Nešto više o tome pročitajte u forumu ,,kritike,ideje,pohvale,obavestenja..." u temi ,,savet u vezi sa internet explorer-om".
Hvala na razumevanju.
LFC Team

Josera VS Hill's

Delite

LothlorienBG

Broj poruka: 40
    Godina: 27
    ime psa: Sara
    Datum upisa: 04.05.2011

Josera VS Hill's

Počalji  LothlorienBG taj Sre Jul 13, 2011 12:11 pm

Cao svima. Eto me opet malo na forumu, naslo se vremena, pa me zanima jedna stvar... Imali smo malo problema sa dlakom, pa smo isli od veta do veta i svaki nam je savetovao da kupimo hranu koju, kao cudom, bas taj vet prodaje... Mhm... Ko bi reko... E sad, mene zanima, ako neko zna, koja je razlika u kvalitetu izmedju Josere i Hilsa. Dzak Josere od 15kg kosata 3100 a dzak Hilsa od 12kg 4900. Trenutno sam u takvoj finansijskoj situaciji da mi svaki dinar znaci, ali ako je taj Hils mnogo bolji od Josere, dao bih... Zdravlje pre svega! E sad, ako je nesto kao malo bolji tamo-vamo tuc-muc, onda cu sacekati da se poboljsa finansijsko stanje i kupovacu joj Rojal Kanin... Very Happy
    Dakle ako imate iskustva, ili se bavite veterinom, ili nutricionizmom za pse (ako postoji tako nesto Razz), ili mozda znate nekoga ko to zna ili radi, bio bih vam veoma zahvalan.
    A, da. Mi smo mali pas, tek imamo 8 meseci. <3

Berna

Broj poruka: 4007
    ime psa: Cookie - Kuki
    Datum upisa: 25.07.2009

Re: Josera VS Hill's

Počalji  Berna taj Sre Jul 13, 2011 1:26 pm

Zaboravila sam sastojke Josere ali se secam da nisam nesto bila odusevljena kada sam ih videla. Ako moze neko ponovo da postavi Embarassed

Hill's su i meni bili preporucili veterinari i nije mi jasno zasto bi neki veterinar govorio da je dobra hrana sa enormno mnogo zitarica sem ako nece da dobije pare.

JovanaJoja

Broj poruka: 1112
    Godina: 14
    ime psa: Bobi I love you Very Happy

ime psa: Beri I love you Very Happy
    Datum upisa: 21.10.2010

Počalji  JovanaJoja taj Sre Jul 13, 2011 1:28 pm

Berna ::Zaboravila sam sastojke Josere ali se secam da nisam nesto bila odusevljena kada sam ih videla.

Meni je Josera za berija superr.. Jako mu je dobra stolica,dlaka,i sve ostalo,i sto je nabitnije mnogo je voli...

LothlorienBG

Počalji  LothlorienBG taj Sre Jul 13, 2011 1:59 pm

Girl love Dog ::
    Berna ::Zaboravila sam sastojke Josere ali se secam da nisam nesto bila odusevljena kada sam ih videla.

Meni je Josera za berija superr.. Jako mu je dobra stolica,dlaka,i sve ostalo,i sto je nabitnije mnogo je voli...

Ja nemam takvih problema sa Sarom... Ta jede sta joj se da, ili nadje ponekad... (grr) Najvise me zanima kvalitet hrane. Tj vredi li tih dodatnih par hiljada... Very Happy

JovanaJoja

Broj poruka: 1112
    Godina: 14
    ime psa: Bobi I love you Very Happy

ime psa: Beri I love you Very Happy
    Datum upisa: 21.10.2010

Počalji  JovanaJoja taj Sre Jul 13, 2011 2:08 pm

LothlorienBG ::
    Girl love Dog ::

Ja nemam takvih problema sa Sarom... Ta jede sta joj se da, ili nadje ponekad... (grr) Najvise me zanima kvalitet hrane. Tj vredi li tih dodatnih par hiljada... Very Happy

Jedu i moji ali imaju neke granule koje bas i ne vole....

gangsta50

Broj poruka: 386
    Godina: 22
    ime psa: Oskar
    ime psa: Amadeus
    Datum upisa: 16.08.2010

Počalji  gangsta50 taj Sre Jul 13, 2011 3:40 pm

HILLS, u joseri ima 4% mesa :///

Berna

Počalji  Berna taj Sre Jul 13, 2011 4:23 pm

A koliko ima u Hillsu? Suspect

LothlorienBG

Počalji  LothlorienBG taj Sre Jul 13, 2011 4:26 pm

gangsta50 ::HILLS, u joseri ima 4% mesa :///

Kod mene na Joseri Kids pishe minimum 5% pacetine... Sad ne znam da li je to 5% od tih 4% mesa ili od ukupne tezine... Meh...

Berna

Počalji  Berna taj Sre Jul 13, 2011 4:41 pm

Ni 5 ni 6 ni 10 % nije ozbiljna kolicina mesa..

To je od % od bilo koje gramaze, npr ako pas jede 250grama granula on pojede 12.5 grama mesa, a ostalo sta pojede pitaj boga.

LothlorienBG

Počalji  LothlorienBG taj Sre Jul 13, 2011 6:00 pm

Berna ::Ni 5 ni 6 ni 10 % nije ozbiljna kolicina mesa..

To je od % od bilo koje gramaze, npr ako pas jede 250grama granula on pojede 12.5 grama mesa, a ostalo sta pojede pitaj boga.

Hmm evo iskopah nesto...
    Hill's:
    Ingredients:
    Ground corn, chicken and turkey meal (minimum Chicken 30%), animal fat, digest, corn gluten, beet pulp, cellulose, fish oil, potassium citrate, sodium chloride, vegetable oil, potassium chloride, L-tryptophan.
    fiber 4.1 %
    protein 28.1 %
    ash 5.9 %
    moisture 7.5 %
    sodium 0.51 %
    calcium 0.98 %
    phosphorus 0.77 %
    fat 15.9 %
    potassium 0.79 %

Additives:
    Vitamin A (13,490 IU / kg), vitamin D3 (610 IU / kg), vitamin E (600 mg / kg), vitamin C (70 mg / kg), beta-carotene (1.5 mg / kg), L - carnitine (280 mg / kg), copper [copper sulphate] (12.4 mg / kg).

Using natural ingredients; citric acid for preservation and various tocopherols as antioxidants.

Josera:
    Ingredients: poultry meat meal (duck min. 5%), maize meal, rice, maize, sugar beet pulp, poultry fat, minerals, yeast, minerals, chicory powder, mussel powder
    25,0 Crude Protein growth, movement, regeneration
    12,0 Fat (Ether extract) strength, beautiful coat, healthy skin
    2,5 Crude Fibre
    roughage for digestion
    posle su neke druge stvari...
    Elem meni se sve vise cini da vredi kupiti... Ima li nekoga ko je iskusniji? :/

Leo III
    moderator

Broj poruka: 946
    Godina: 16
    ime psa: Ejmi
    ime psa: Leo
    Datum upisa: 17.04.2011

Počalji  Leo III taj Sre Jul 13, 2011 6:51 pm

Ejmi i Leo jedu JOSERA KIDS i prezadovoljan sam...

Berna

Počalji  Berna taj Sre Jul 13, 2011 8:41 pm

Po ovome ispade da je Hills bolji, ali opet, mnooogo kukuruza.

Ne znam sta trazis od hrane koliko hoces da bude kvalitetna, Hill's je ovde definitivno kvalitetniji od Josere, ali je daleko od onoga sto bih ja nazvala kvalitetnom hranom Smile

Ono sto mi se ne svidja kod hillsa je sto koriste limunsku kiselinu (citric acid), supstanca za koju se u istrazivanjima pokazalo da je povezana sa torzijom zeluca, tako da ovu hranu ako budes koristio NIKAKO nemoj kvasiti + sacekaj pola sata nakon jela pa tek onda daj vodu.

LothlorienBG

Počalji  LothlorienBG taj Sre Jul 13, 2011 8:44 pm

Ugh hvala na savetu... Zvuci... Veslo... :/
    Pa kod nas jedino Rojal valja onda? :? Mislim da bas bas valja. Very Happy

Leo III
    moderator

Broj poruka: 946
    Godina: 16
    ime psa: Ejmi
    ime psa: Leo
    Datum upisa: 17.04.2011

Počalji  Leo III taj Sre Jul 13, 2011 8:58 pm

Pa Josera,recimo kids je super premium,zar ne?

Berna

Počalji  Berna taj Sre Jul 13, 2011 9:08 pm

Leo, bila sam ti vec napisala da se ne hvatas za te etikete, jer u "super premium" svrstavaju bukvalno sve i svasta, od igle do lokomotive sto bi se reklo, tako da to ne bi trebalo nesto da ti znaci. Nauci da gledas sastojke i pusti reklamu.

Royal Canin, BritCare, Purina ProPlan, neke formule Belkanda su solidne hrane.

Farminina N&D bez zitarica je po meni najbolja kod nas i TOTW (koji ne prodaju u Pet Centru) isto bez zitarica.

Naravno sem sastojaka bitno je i kako pas reaguje na hranu (ne mislim na to da li je rado jede, jer svaki pas moze da se nauci da jede bukvalno bilo sta - kad je gladan, ne da ce da jede nego ce da trazi jos Wink ), dakle da nema proliv, da ne povraca, da mu je dlaka sjajna, da nema zadah, alergije, i sl.

Sada je Pon Maj 21, 2012 9:54 am