Primetio sam da Astoru nekako suzi desno oko, pa me znaima da li mogu da mu isperem oci sa kamilicom?
Kamilica

Berna- Broj poruka: 4007
Godina: 27
ime psa: Cookie - Kuki
Datum upisa: 25.07.2009
- Post n°2
Re: Kamilica
Borna kiselina je za ispiranje ociju, i fizioloski rastvor. Takodje Hloramfenikol ako postoji infekcija.
Kamilica je samo za spoljasnju upotrebu ali iz iskustva, ne pomaze ni u cemu
Nju sacuvaj za zimu i skuvaj si caj 
Kamilica je samo za spoljasnju upotrebu ali iz iskustva, ne pomaze ni u cemu

paun- Broj poruka: 185
Godina: 35
ime psa: Ben....
Datum upisa: 23.01.2011
- Post n°3
Da mu naudis sa kamilicom neces sigurno, to je nesto najblaze sto moze da deluje na blagu iritaciju oka, meni je resavala i teze probleme ali kod ociju macaka i kornjacica, u svakom slucaju probaj.

Tomas Srbija- Broj poruka: 43
Godina: 23
ime psa: Bos
Datum upisa: 07.06.2011
- Post n°4
Mi imamo isti problem trenutno.Pre nekoliko dana mu je počelo suzenje pa smo ispirali kamilicom.Kako da kažem,pomogne trenutno nakon ispiranja ali nije rešenje.U ponedeljak smo ga vodili na vakcinu pa mu je veterinar pogledao to i prepisao:
Acidi borici
Dajemo ujutru i uveče pa na kontrolu kad prođe terapija ali mu primetno već manje suzi.
Acidi borici
Dajemo ujutru i uveče pa na kontrolu kad prođe terapija ali mu primetno već manje suzi.

Senada- Broj poruka: 945
Godina: 22
ime psa: Buma
Datum upisa: 10.02.2011
- Post n°5
Ni slucajnu ispirati kamilicom. U apoteci Acidi Borici (Borovu kiselinu) mozes da uzmes i bez recepta i ispraj mu ujutru i navecer, ali moras bas dobro isprati. Kod nas je nakon 3 dana proslo.

- Post n°6
Senada ::Ni slucajnu ispirati kamilicom. U apoteci Acidi Borici (Borovu kiselinu) mozes da uzmes i bez recepta i ispraj mu ujutru i navecer, ali moras bas dobro isprati. Kod nas je nakon 3 dana proslo.
Sada mi smao reci zbog cega ni slucajno, a sa kamilicom se ispira na sledeci nacin: Skuvas jak caj, umocis polovinu maramice u tek skuvan caj, malo protreses maramicu da se ohladi caj na maramici i u jednom potezu predjes preko oka sa blagim pritiskom pa bacis maramicu, tako dva tri puta zavisi koliko je zamazano. Naravno svaki put kad hoces da ispiras kuvas novi caj, nikako ne dodirujes prstima ni oko ni maramicu i nemoj molim te mentol maramicama da radis to

- Post n°7
Prelazak preko oka kamilicom ne steti, ali i ne koristi.
Kamilica nikako ne sme da se stavlja U oko.
Kamilica nikako ne sme da se stavlja U oko.

Straja- Broj poruka: 322
Godina: 16
ime psa: Astor
ime psa: Astor
Datum upisa: 11.06.2011
- Post n°8
Ne nisam mu stavljao u oko, ako mislite onako kao kapi.. Samo sam uzeo natopljenu vatu iprelazio preko oka...

Senada- Broj poruka: 945
Godina: 22
ime psa: Buma
Datum upisa: 10.02.2011
- Post n°9
paun ::Senada ::Ni slucajnu ispirati kamilicom. U apoteci Acidi Borici (Borovu kiselinu) mozes da uzmes i bez recepta i ispraj mu ujutru i navecer, ali moras bas dobro isprati. Kod nas je nakon 3 dana proslo.
Sada mi smao reci zbog cega ni slucajno, a sa kamilicom se ispira na sledeci nacin: Skuvas jak caj, umocis polovinu maramice u tek skuvan caj, malo protreses maramicu da se ohladi caj na maramici i u jednom potezu predjes preko oka sa blagim pritiskom pa bacis maramicu, tako dva tri puta zavisi koliko je zamazano. Naravno svaki put kad hoces da ispiras kuvas novi caj, nikako ne dodirujes prstima ni oko ni maramicu i nemoj molim te mentol maramicama da radis to![]()
![]()
![]()
Da, ali to nije ispranje. I sam kazes: "predjes preko oka", a to i nema neku funkciju, kao sto je i Berna rekla, ali je zgodno za skidanje krmelja na njezan nacin. A Acidi Borici se obilno sipa U oko...

- Post n°10
I dalje mi ne rece sto ne sme kamilica u oko, natopljena maramica kada se blago predje preko oka ona opere i oko i okolo oka, voleo bih da saznam u cemu je stetnost kamilice za oko?

- Post n°11
Iziritirace oko.