Forum • Labrador fan club

Labradorizuj se na Labrador fan club-u!!!
Ukoliko imate problema na naslovnoj strani,što Vam se cela naslovna stranica pomera sa desna na levo,pokusajte umesto ,,internet explorer'a" da koristite ,,operu" ili ,,mozilla firefox". Nešto više o tome pročitajte u forumu ,,kritike,ideje,pohvale,obavestenja..." u temi ,,savet u vezi sa internet explorer-om".
Hvala na razumevanju.
LFC Team

Kamilica

Delite

Straja

Broj poruka: 322
    Godina: 16
    ime psa: Astor
    Datum upisa: 11.06.2011

Kamilica

Počalji  Straja taj Uto Sep 06, 2011 9:39 pm

Primetio sam da Astoru nekako suzi desno oko, pa me znaima da li mogu da mu isperem oci sa kamilicom?

Berna

Broj poruka: 4007
    Godina: 27
    ime psa: Cookie - Kuki
    Datum upisa: 25.07.2009

Re: Kamilica

Počalji  Berna taj Uto Sep 06, 2011 9:43 pm

Borna kiselina je za ispiranje ociju, i fizioloski rastvor. Takodje Hloramfenikol ako postoji infekcija.

Kamilica je samo za spoljasnju upotrebu ali iz iskustva, ne pomaze ni u cemu Smile Nju sacuvaj za zimu i skuvaj si caj Very Happy

paun

Broj poruka: 185
    Godina: 35
    ime psa: Ben....
    Datum upisa: 23.01.2011

Počalji  paun taj Sre Sep 07, 2011 6:52 am

Da mu naudis sa kamilicom neces sigurno, to je nesto najblaze sto moze da deluje na blagu iritaciju oka, meni je resavala i teze probleme ali kod ociju macaka i kornjacica, u svakom slucaju probaj.

Tomas Srbija

Broj poruka: 43
    Godina: 23
    ime psa: Bos
    Datum upisa: 07.06.2011

Počalji  Tomas Srbija taj Sre Sep 07, 2011 10:37 am

Mi imamo isti problem trenutno.Pre nekoliko dana mu je počelo suzenje pa smo ispirali kamilicom.Kako da kažem,pomogne trenutno nakon ispiranja ali nije rešenje.U ponedeljak smo ga vodili na vakcinu pa mu je veterinar pogledao to i prepisao:

Acidi borici

Dajemo ujutru i uveče pa na kontrolu kad prođe terapija ali mu primetno već manje suzi.

Senada

Broj poruka: 945
    Godina: 22
    ime psa: Buma
    Datum upisa: 10.02.2011

Počalji  Senada taj Sre Sep 07, 2011 12:13 pm

Ni slucajnu ispirati kamilicom. U apoteci Acidi Borici (Borovu kiselinu) mozes da uzmes i bez recepta i ispraj mu ujutru i navecer, ali moras bas dobro isprati. Kod nas je nakon 3 dana proslo.

paun

Počalji  paun taj Sre Sep 07, 2011 1:17 pm

Senada ::Ni slucajnu ispirati kamilicom. U apoteci Acidi Borici (Borovu kiselinu) mozes da uzmes i bez recepta i ispraj mu ujutru i navecer, ali moras bas dobro isprati. Kod nas je nakon 3 dana proslo.

Sada mi smao reci zbog cega ni slucajno, a sa kamilicom se ispira na sledeci nacin: Skuvas jak caj, umocis polovinu maramice u tek skuvan caj, malo protreses maramicu da se ohladi caj na maramici i u jednom potezu predjes preko oka sa blagim pritiskom pa bacis maramicu, tako dva tri puta zavisi koliko je zamazano. Naravno svaki put kad hoces da ispiras kuvas novi caj, nikako ne dodirujes prstima ni oko ni maramicu i nemoj molim te mentol maramicama da radis to Smile Smile Smile

Berna

Počalji  Berna taj Sre Sep 07, 2011 2:42 pm

Prelazak preko oka kamilicom ne steti, ali i ne koristi.

Kamilica nikako ne sme da se stavlja U oko.

Straja

Broj poruka: 322
    Godina: 16
    Datum upisa: 11.06.2011

Počalji  Straja taj Sre Sep 07, 2011 3:14 pm

Ne nisam mu stavljao u oko, ako mislite onako kao kapi.. Samo sam uzeo natopljenu vatu iprelazio preko oka...

Senada

Broj poruka: 945
    Godina: 22
    ime psa: Buma
    Datum upisa: 10.02.2011

Počalji  Senada taj Sre Sep 07, 2011 9:09 pm

paun ::
    Senada ::Ni slucajnu ispirati kamilicom. U apoteci Acidi Borici (Borovu kiselinu) mozes da uzmes i bez recepta i ispraj mu ujutru i navecer, ali moras bas dobro isprati. Kod nas je nakon 3 dana proslo.

Sada mi smao reci zbog cega ni slucajno, a sa kamilicom se ispira na sledeci nacin: Skuvas jak caj, umocis polovinu maramice u tek skuvan caj, malo protreses maramicu da se ohladi caj na maramici i u jednom potezu predjes preko oka sa blagim pritiskom pa bacis maramicu, tako dva tri puta zavisi koliko je zamazano. Naravno svaki put kad hoces da ispiras kuvas novi caj, nikako ne dodirujes prstima ni oko ni maramicu i nemoj molim te mentol maramicama da radis to Smile Smile Smile

Da, ali to nije ispranje. I sam kazes: "predjes preko oka", a to i nema neku funkciju, kao sto je i Berna rekla, ali je zgodno za skidanje krmelja na njezan nacin. A Acidi Borici se obilno sipa U oko...

paun

Počalji  paun taj Sre Sep 07, 2011 10:38 pm

I dalje mi ne rece sto ne sme kamilica u oko, natopljena maramica kada se blago predje preko oka ona opere i oko i okolo oka, voleo bih da saznam u cemu je stetnost kamilice za oko?

Berna

Počalji  Berna taj Čet Sep 08, 2011 12:15 pm

Iziritirace oko.

Similar topics

-

Sada je Pon Maj 21, 2012 9:59 am