Forum • Labrador fan club

Labradorizuj se na Labrador fan club-u!!!
Ukoliko imate problema na naslovnoj strani,što Vam se cela naslovna stranica pomera sa desna na levo,pokusajte umesto ,,internet explorer'a" da koristite ,,operu" ili ,,mozilla firefox". Nešto više o tome pročitajte u forumu ,,kritike,ideje,pohvale,obavestenja..." u temi ,,savet u vezi sa internet explorer-om".
Hvala na razumevanju.
LFC Team

Dresura psa-kako zapoceti

Delite

jasmina79

Broj poruka: 1388
    Godina: 33
    ime psa: Dante
    Datum upisa: 26.09.2008

Dresura psa-kako zapoceti

Počalji  jasmina79 taj Sre Okt 22, 2008 9:40 am

Savjeti koje cu vam sad napisati su iz mog licnog iskustva.Dosta toga sam naucila kroz zajednicki zivot sa svojim psom ali sam se nekad morala konsultirati sa dreserima pasa i zaviriti u knjige koje su vezane za ovu temu.
    Ako zelite sami dresirati psa i stvoriti mu neke navike,evo par savjeta kako zapoceti.
    Psu nakon sto dodje u vas dom treba dati dovoljno vremena sa se privikne na vas i oslobodi straha od nepoznatog i odvajanja od majke.Labradori su veoma inteligentna pasmina i vec nakon par ponavljanja ce razumjeti izgovorenu komandu.Usprkos tome cesto nemamo dovoljno strpljenja i iznerviramo se sto nam nece biti od velike pomoci.
    Psi bolje razumiju govor tijela od izgovorenih rijeci pa ce nasa nervoza i galama dodatno zbuniti i uznemiriti psa.Zato polako i smireno!Veoma je bitan ton i boja glasa koju pas bolje razumije i prepoznaje nego sto mi to mislimo.
    Velika greska koju svi pravimo je popusljivost.Od pocetka treba postaviti neka pravila i cvrsto ih se pridrzavati.
    Ako ste se odlucili za pocetak dresure odaberite pravo mjesto.Ono treba biti mirno,sa sto manje vanjskih podrazaja koji ce zasigurno smanjiti koncentarciju vaseg psa.
    Za nagradu neka se uvijek nadje neka poslastica,a za neposlusnost niposto ne primjenjujte fiziču kaznu.Ja je lično oštro osudjujem.Zapocnite sa dresurom kroz igru.Vjezba neka traje 15-ak minuta a zatim priustite sebi svom psu malo slobodne igre.
    Puno uspjeha vam zelim!

Sada je Pon Maj 21, 2012 10:29 am