Kada sam kupovao Archija tu mu je bila samo majka. Njen rodovnik sam video, svi predci su joj Labradori. Archijev otac je navodno braon Labrador, njega nisam video niti njegov rodovnik. Nemam Archijev rodovnik jer žena koja je prodavala štence nije izvadila. On je potpuno crn, ima kožice izmedju prstiju ima klempave uši i rep koji je širok u korenu i sužava se ka vrhu. Kako da budem siguran da je on baš Labrador rasa?
Ka da znam da li je zaista Labrador

Baki- Broj poruka: 24
Godina: 26
ime psa: Archi
Datum upisa: 10.11.2010
- Post n°1
Ka da znam da li je zaista Labrador

Berna- Broj poruka: 4007
Godina: 27
ime psa: Cookie - Kuki
Datum upisa: 25.07.2009
Bez rodovnika nikako ne mozes biti siguran, jedino na osnovu izgleda da procenis koliko lici/ne lici na labradora. Koliko je on sad star i zasto imas tu dilemu?

gangsta50- Broj poruka: 386
Godina: 22
ime psa: Oskar
ime psa: Amadeus
Datum upisa: 16.08.2010
kakve su to kozice izmedju prstiju,mislim da ih oskar nema ali ima rodovnik 

gangsta50 ::kakve su to kozice izmedju prstiju,mislim da ih oskar nema ali ima rodovnik
Vidi od 1:14
http://www.youtube.com/watch?v=0cj81wHmfXc

Baki- Broj poruka: 24
Godina: 26
Datum upisa: 10.11.2010
Berna ::Bez rodovnika nikako ne mozes biti siguran, jedino na osnovu izgleda da procenis koliko lici/ne lici na labradora. Koliko je on sad star i zasto imas tu dilemu?
Star je 5 meseci i 5 dana. Ovo gore je njegova slika. U sustini jako lici. Pa nije dilema, prosto bih voleo da je lab jer sam hteo laba. Hvala u svakom slucaju.

U Americi postoji mogucnost analize DNK, jedna moja poznanica je to uradila za svog Australijskog ovcara koga je usvojila iz azila, ali toga u Srbiji sumnjam da ima! A i da ima, tebi nista ne bi znacilo, jer FCI prosto ne prepoznaje kao cistokrvne pse koji nemaju papire (sem kod nekih rasa koje su u fazi prepoznavanja i broje jako malo jedinki). Tako da ne znam sto ti je toliko vazno, ako si ga uzeo kao ljubimca, samo da pazis u buduce, nemoj da placas psa koji nema papire (svi kazu, "sta ce mi papiri, ja hocu ljubimca", pa se raznorazni "odgajivaci" okoriste time i prodju jeftinije, ali papiri su jako bitni i nuzno prate cistokrvnog psa).