Molim vas da mi pomognete savetima
. Marly je čudo od psa. Ne znam da li je stvar i sa drugim labradorima tako, ali on se linja neverovatno. Češljamo se dva puta dnevno, kupili smo i onaj furminator, pijemo vitamine koji bi navodno trebalo da smanje linjanje, i ništa ne pomaže. Linja se kao blesav, gde prođe ostaje brdo dlaka bukvalno, usisavam dva do tri puta minimalno, kad skoči da se igramo na meni je brdo njegovih dlaka... Čak sam u jednom trenutku pomislila da nema neku kožnu bolest, pregledala sam mu kožu i nigde nema crvenila, ali ima dosta peruti. Ali me plaši to što i kad ga pomazim, na mojoj ruci ostane brdoooo dlaka. HELP. Postoji li neki šampon ili nešto tome slično da bar malo umanjimo ovo. Znam da je normalno da se linjaju, ali imam osećaj da je ovo preterano. Unapred hvala.
Molim za pomoć LINJAMO SEEEEE

anazakon- Broj poruka: 395
Godina: 31
ime psa: Marli
Datum upisa: 24.11.2010
- Post n°1
Molim za pomoć LINJAMO SEEEEE

milica88- Broj poruka: 1164
Godina: 23
ime psa: BEN
Datum upisa: 16.02.2010
- Post n°2
Re: Molim za pomoć LINJAMO SEEEEE
E,pa znas kako...oni se 2x godisnje intenzivno linjaju i to je horor
linjaju se oni preko cele godine ali ne toliko...Ben je npr sad isto poceo bas bas da se linja,a nije na jesen kad i ostali psi...moguce je da je ova nasa niska klima malo drugacija 

milanlab- Broj poruka: 222
Godina: 27
ime psa: Sem
Datum upisa: 26.10.2010
- Post n°3
welcome to the club!!! Mi smo s tim zavrsili pre mesec i po dana i mogu ti reci da se linjao nenormalno mnogo...tako da ti samo mogu reci SRECNO! Ipak, lab od mog druga se preterano linjao i vidno mu se smanjila dlaka da telu (sto se kod Sema nije primecivalo da mu fale dlake iako se mnogo linjao) pa je vet rekao da je to neko oboljenje, neznam kako se zove, i primao je mesec dana po 2 bocke svake nedelje.

- Post n°4
Sem ili tad drugi pas?

milanlab- Broj poruka: 222
ime psa: Sem
Datum upisa: 26.10.2010
- Post n°5
Drugi pas, od mog prijatelja, Aron - ima ga na slici kod mene u "predstavite svog labradora"

- Post n°6
aha...mi smo skoro bili kod veta i bas ga je gledao ok je koza,nego i meni bilo cudno sto se nije linjao,sada tek pocinje....bice haos 

- Post n°7
xexe, moguće da ima veze sa klimom
. Ovom ne fali dlaka, ali ima mnogo peruti... Nisam pameta. Pratiću ga još malo, pa ako primetim da se ne smanjuje, pravac kod veterinara...

Berna- Broj poruka: 4007
ime psa: Cookie - Kuki
Datum upisa: 25.07.2009
- Post n°8
Za perut, moguce da je kozno oboljenje, ali moguce i da mu ne odgovara hrana.
Za linjanje, usisivac u ruke
Za linjanje, usisivac u ruke

Ferhatinho- Broj poruka: 343
Godina: 26
ime psa: Eddie
ime psa: eddie
Datum upisa: 05.08.2009
- Post n°9
sto se tice linjanja tu ne mozes puno poraditi ali ne preporucujem pre cestu upotrebu furminatora. U redu je cesljati svaki dan psa, ali furminatorom jednom sedmicno, bar su meni tako rekli, jer furminator kada nema otpale podlake odstranjuje (čitaj: čupa) zdravu a to nije dobro>

- Post n°10
Znam da furminatorom ne smem često i ne radim sa njim svaki dan, do sada sam jednom nedeljno, a sada ću na dve nedelje. Neću da preterujem, a za perut ne znam... Moguće da je od hrane, jer sam zadnjih meseci eksperimentisala sa hranom da otkrijem koja mu najviše odgovara, mada mu dlaka sija, lepa je, i svi kad ga vide kažu da mu je zdrava i lepa dlaka... (mislim na veterinare). Ne znam, od sada ću sve jednom istom hranom da ga hranim, pa ću da vidim da li je do toga... Nisam pametna, a za usisavanje, pa ionako usisavam dva puta dnevno, muka mi je više od istog
. Sinoć sam usisala, gospodin je sišao jutros do mog kreveta da me budi, i već iza njega užas od dlaka... Mislim, šta reći 

Sasska- Broj poruka: 1213
ime psa: Ra
Datum upisa: 08.09.2010
- Post n°11
anazakon ::Znam da furminatorom ne smem često i ne radim sa njim svaki dan, do sada sam jednom nedeljno, a sada ću na dve nedelje. Neću da preterujem, a za perut ne znam... Moguće da je od hrane, jer sam zadnjih meseci eksperimentisala sa hranom da otkrijem koja mu najviše odgovara, mada mu dlaka sija, lepa je, i svi kad ga vide kažu da mu je zdrava i lepa dlaka... (mislim na veterinare). Ne znam, od sada ću sve jednom istom hranom da ga hranim, pa ću da vidim da li je do toga... Nisam pametna, a za usisavanje, pa ionako usisavam dva puta dnevno, muka mi je više od istog. Sinoć sam usisala, gospodin je sišao jutros do mog kreveta da me budi, i već iza njega užas od dlaka... Mislim, šta reći
Da to je horor kada pocnu da se linjaju, pogotovo kada imas malu decu koja se uglavnom igraju na podu. Ra ima zabranu ulaska u deciju sobu i u kuhinju i to postuje. Mi smo se izlinjali pre jedno mesec dana a trajalo je isto toliko, otprilike kad je pocela grejna sezona tad je pocelo i linjanje. Meni je vet rekao da Oligogal Se moze da pomogne sto se linjanja tice.
Sto se tice perutanja ... moguce je da je od tolikog cetkanja doslo do nadrazivanja koze pa se zato peruta.

- Post n°12
Marly poštuje zabranu prilaska u kuhinju i kupatilo
. Kod deteta uleti u sobu i skoči u fotelju kad god mu se ukaže prilika mada odmah čistim za njim, ali mu je najviše krivo čini mi se što ga sada ne puštam noću da skoči u moj krevet i da mi greje noge
. A moguće da perut ima od četkanja.