Forum • Labrador fan club

Labradorizuj se na Labrador fan club-u!!!
Ukoliko imate problema na naslovnoj strani,što Vam se cela naslovna stranica pomera sa desna na levo,pokusajte umesto ,,internet explorer'a" da koristite ,,operu" ili ,,mozilla firefox". Nešto više o tome pročitajte u forumu ,,kritike,ideje,pohvale,obavestenja..." u temi ,,savet u vezi sa internet explorer-om".
Hvala na razumevanju.
LFC Team

Molim za pomoć LINJAMO SEEEEE

Delite

anazakon

Broj poruka: 395
    Godina: 31
    ime psa: Marli
    Datum upisa: 24.11.2010

Molim za pomoć LINJAMO SEEEEE

Počalji  anazakon taj Sre Dec 29, 2010 11:17 pm

Molim vas da mi pomognete savetima Smile. Marly je čudo od psa. Ne znam da li je stvar i sa drugim labradorima tako, ali on se linja neverovatno. Češljamo se dva puta dnevno, kupili smo i onaj furminator, pijemo vitamine koji bi navodno trebalo da smanje linjanje, i ništa ne pomaže. Linja se kao blesav, gde prođe ostaje brdo dlaka bukvalno, usisavam dva do tri puta minimalno, kad skoči da se igramo na meni je brdo njegovih dlaka... Čak sam u jednom trenutku pomislila da nema neku kožnu bolest, pregledala sam mu kožu i nigde nema crvenila, ali ima dosta peruti. Ali me plaši to što i kad ga pomazim, na mojoj ruci ostane brdoooo dlaka. HELP. Postoji li neki šampon ili nešto tome slično da bar malo umanjimo ovo. Znam da je normalno da se linjaju, ali imam osećaj da je ovo preterano. Unapred hvala.

milica88

Broj poruka: 1164
    Godina: 23
    ime psa: BEN
    Datum upisa: 16.02.2010

Re: Molim za pomoć LINJAMO SEEEEE

Počalji  milica88 taj Čet Dec 30, 2010 1:08 am

E,pa znas kako...oni se 2x godisnje intenzivno linjaju i to je horor Very Happy linjaju se oni preko cele godine ali ne toliko...Ben je npr sad isto poceo bas bas da se linja,a nije na jesen kad i ostali psi...moguce je da je ova nasa niska klima malo drugacija Very Happy

milanlab

Broj poruka: 222
    Godina: 27
    ime psa: Sem
    Datum upisa: 26.10.2010

Počalji  milanlab taj Čet Dec 30, 2010 1:19 am

welcome to the club!!! Mi smo s tim zavrsili pre mesec i po dana i mogu ti reci da se linjao nenormalno mnogo...tako da ti samo mogu reci SRECNO! Ipak, lab od mog druga se preterano linjao i vidno mu se smanjila dlaka da telu (sto se kod Sema nije primecivalo da mu fale dlake iako se mnogo linjao) pa je vet rekao da je to neko oboljenje, neznam kako se zove, i primao je mesec dana po 2 bocke svake nedelje.

milica88

Počalji  milica88 taj Čet Dec 30, 2010 1:42 am

Sem ili tad drugi pas?

milanlab

Broj poruka: 222
    ime psa: Sem
    Datum upisa: 26.10.2010

Počalji  milanlab taj Čet Dec 30, 2010 1:45 am

Drugi pas, od mog prijatelja, Aron - ima ga na slici kod mene u "predstavite svog labradora"

milica88

Počalji  milica88 taj Čet Dec 30, 2010 2:31 am

aha...mi smo skoro bili kod veta i bas ga je gledao ok je koza,nego i meni bilo cudno sto se nije linjao,sada tek pocinje....bice haos Very Happy

anazakon

Počalji  anazakon taj Čet Dec 30, 2010 8:11 am

xexe, moguće da ima veze sa klimom Smile. Ovom ne fali dlaka, ali ima mnogo peruti... Nisam pameta. Pratiću ga još malo, pa ako primetim da se ne smanjuje, pravac kod veterinara...

Berna

Broj poruka: 4007
    ime psa: Cookie - Kuki
    Datum upisa: 25.07.2009

Počalji  Berna taj Čet Dec 30, 2010 8:54 am

Za perut, moguce da je kozno oboljenje, ali moguce i da mu ne odgovara hrana.
    Za linjanje, usisivac u ruke Wink

Ferhatinho

Broj poruka: 343
    Godina: 26
    ime psa: Eddie
    ime psa: eddie
    Datum upisa: 05.08.2009

Počalji  Ferhatinho taj Čet Dec 30, 2010 9:19 am

sto se tice linjanja tu ne mozes puno poraditi ali ne preporucujem pre cestu upotrebu furminatora. U redu je cesljati svaki dan psa, ali furminatorom jednom sedmicno, bar su meni tako rekli, jer furminator kada nema otpale podlake odstranjuje (čitaj: čupa) zdravu a to nije dobro>

anazakon

Počalji  anazakon taj Čet Dec 30, 2010 9:46 am

Znam da furminatorom ne smem često i ne radim sa njim svaki dan, do sada sam jednom nedeljno, a sada ću na dve nedelje. Neću da preterujem, a za perut ne znam... Moguće da je od hrane, jer sam zadnjih meseci eksperimentisala sa hranom da otkrijem koja mu najviše odgovara, mada mu dlaka sija, lepa je, i svi kad ga vide kažu da mu je zdrava i lepa dlaka... (mislim na veterinare). Ne znam, od sada ću sve jednom istom hranom da ga hranim, pa ću da vidim da li je do toga... Nisam pametna, a za usisavanje, pa ionako usisavam dva puta dnevno, muka mi je više od istog Smile. Sinoć sam usisala, gospodin je sišao jutros do mog kreveta da me budi, i već iza njega užas od dlaka... Mislim, šta reći Smile

Sasska

Broj poruka: 1213
    ime psa: Ra
    Datum upisa: 08.09.2010

Počalji  Sasska taj Čet Dec 30, 2010 10:30 am

anazakon ::Znam da furminatorom ne smem često i ne radim sa njim svaki dan, do sada sam jednom nedeljno, a sada ću na dve nedelje. Neću da preterujem, a za perut ne znam... Moguće da je od hrane, jer sam zadnjih meseci eksperimentisala sa hranom da otkrijem koja mu najviše odgovara, mada mu dlaka sija, lepa je, i svi kad ga vide kažu da mu je zdrava i lepa dlaka... (mislim na veterinare). Ne znam, od sada ću sve jednom istom hranom da ga hranim, pa ću da vidim da li je do toga... Nisam pametna, a za usisavanje, pa ionako usisavam dva puta dnevno, muka mi je više od istog Smile. Sinoć sam usisala, gospodin je sišao jutros do mog kreveta da me budi, i već iza njega užas od dlaka... Mislim, šta reći Smile

Da to je horor kada pocnu da se linjaju, pogotovo kada imas malu decu koja se uglavnom igraju na podu. Ra ima zabranu ulaska u deciju sobu i u kuhinju i to postuje. Mi smo se izlinjali pre jedno mesec dana a trajalo je isto toliko, otprilike kad je pocela grejna sezona tad je pocelo i linjanje. Meni je vet rekao da Oligogal Se moze da pomogne sto se linjanja tice.

Sto se tice perutanja ... moguce je da je od tolikog cetkanja doslo do nadrazivanja koze pa se zato peruta.

anazakon

Počalji  anazakon taj Čet Dec 30, 2010 11:38 am

Marly poštuje zabranu prilaska u kuhinju i kupatilo Smile. Kod deteta uleti u sobu i skoči u fotelju kad god mu se ukaže prilika mada odmah čistim za njim, ali mu je najviše krivo čini mi se što ga sada ne puštam noću da skoči u moj krevet i da mi greje noge Smile. A moguće da perut ima od četkanja.

Sada je Pon Maj 21, 2012 11:11 am