Forum • Labrador fan club

Labradorizuj se na Labrador fan club-u!!!
Ukoliko imate problema na naslovnoj strani,što Vam se cela naslovna stranica pomera sa desna na levo,pokusajte umesto ,,internet explorer'a" da koristite ,,operu" ili ,,mozilla firefox". Nešto više o tome pročitajte u forumu ,,kritike,ideje,pohvale,obavestenja..." u temi ,,savet u vezi sa internet explorer-om".
Hvala na razumevanju.
LFC Team

kida ogradu i bježi iz dvorišta

Delite

cibalus

Broj poruka: 6
    Godina: 42
    ime psa: Bongo
    Datum upisa: 04.02.2011

kida ogradu i bježi iz dvorišta

Počalji  cibalus taj Pet Feb 04, 2011 9:59 pm

Pozdrav.
    Novi sam ovdje i sviđa mi se pto su se na ovakvom mjestu okupili ljubitelji labradora.
    Imam nekoliko problema s ponašanjem svog 13-mjesečnog.
    Jedan od većih je to što pokida pletenu žičanu ogradu od dvorišta i onda pobjegne na ulicu. Nije to problem sam po sebi ali se bojim da ga kakav auto ne zgazi. Osim toga - po dvorištu je izgizao i pojeo sve što je mogao pojesti. O kućici neću govoriti. Izgleda kao da je preživjela omanji ratni sukob Smile
    Ima li tko slična iskustva i kako ga je odučio od toga da bude štetočina. Žao mi ga je jer sam sebi radi štetu - umjesto da cijeli dan bude na dvorištu i ide u kućicu po želji - često je zatvoren u boxu.

Berna

Broj poruka: 4007
    Godina: 27
    ime psa: Cookie - Kuki
    Datum upisa: 25.07.2009

Re: kida ogradu i bježi iz dvorišta

Počalji  Berna taj Pet Feb 04, 2011 10:12 pm

Koliko cesto idete u setnje i istrcavanja i koliko traju? Deluje mi kao da ima ogromne zalihe energije.

Postoji li mogucnost izgradnje bolje ograde?

cibalus

Počalji  cibalus taj Pet Feb 04, 2011 11:18 pm

šeta se 3-4 puta na dan. Dužina ovisi ali nikad manje od 30 min. Viknedom znamo ostati i duže od sat vremena. Baš zbog tog viška energije bi ga i ostavio da trči po dvorištu ali ni to mu očito nije dovoljno.

Berna

Počalji  Berna taj Sub Feb 05, 2011 9:57 am

Resenja su sledeca:

1. Bolja ograda (koju ne moze da pokida)
    2. Neko je stalno u dvoristu i vice NE kad on krene da kida zicu (uz korekciju ako je potrebna)
    3. Elektricna ograda (nevidljiva ograda) pas se nece priblizavati ogradi jer ce dobiti jaku averzivnu draz (mada sve cesce citam za pse koji su "probili" elektricnu ogradu
    4. Elektricna ogrlica (neko je u kuci i posmatra psa sve vreme -pas nosi elektricnu ogrlicu- cim krene da kida zicu pas dobija averzivnu draz, koju ce povezati sa kidanjem ograde, onda ce izbegavati ne samo kidanje nego i ogradu)

Eto, biraj.

cibalus

Počalji  cibalus taj Sub Feb 05, 2011 2:49 pm

Berna ::Resenja su sledeca:

1. Bolja ograda (koju ne moze da pokida)
    Ovo će možda biti jedno od rješenja.

2. Neko je stalno u dvoristu i vice NE kad on krene da kida zicu (uz korekciju ako je potrebna)
    Teško da je netko stalno vani. A i kad je netko s njim onda ne radi gluposti. Naravno - nemoguće je stalno biti s njim.

3. Elektricna ograda (nevidljiva ograda) pas se nece priblizavati ogradi jer ce dobiti jaku averzivnu draz (mada sve cesce citam za pse koji su "probili" elektricnu ogradu
    Nisam čuo za ovo.

4. Elektricna ogrlica (neko je u kuci i posmatra psa sve vreme -pas nosi elektricnu ogrlicu- cim krene da kida zicu pas dobija averzivnu draz, koju ce povezati sa kidanjem ograde, onda ce izbegavati ne samo kidanje nego i ogradu)
    Uh... za ovo sam čuo i izleda mi okrutno mada istovremeno i efikasno. Probat ćemo nekim "humanijim" metodama.

U svakom slučaju, hvala na savjetima. Ovaj tjedan Bongo kreće u školu - možda i tamo naučimo nešto pametno.

Eto, biraj.

Berna

Počalji  Berna taj Sub Feb 05, 2011 6:14 pm

Elektricna ograda je kao elektricna ogrlica samo sto radi automatski a elektricnom ogrlicom ti manipulises i biras kad ces dati neprijatnost.

Srecno u skolici Very Happy

Sada je Pon Maj 21, 2012 11:17 am